Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Iz tiska izišao 46. Kršni zavičaj i džepni kalendar 2014.

krsni zavicajU nakladi Franjevačkog samostana na Humcu iz tiska je izišao hercegovački informativni zbornik 46. Kršni zavičaj i Džepni kalendar Kršnog zavičaja 2014.
U 46. Kršnom zavičaju ima mnoštvo prigodnih priloga sa slikama. Na početku su vijesti o starom i novom papi, zatim u sva tri dijela svetopisamske poruke i poruke Drugog vatikanskog sabora o vjeri.
U Prošlosti osim obljetničkih priloga čitateljima se nudi opširan stručni prikaz o hrvatskoj ćirilici, jer je u svijesti većine najškolovanijih ljudi to nepoznanica. Potom slijede životopisi pokojnog svećenstva i redovništva te obljetnički prilozi vezani za Domovinski rat.
Sadašnjost obiluje vijestima o važnijim zbivanjima u našim župama, koje su poslali dobrovoljni suradnici. Mali zavičaj je posvećen djeci, a Budućnost svima, koji ozbiljno razmišljaju o najvažnijim sudbonosnim pitanjima osobnog, obiteljskog i narodnog života.
Prilog o Međugorju prije kratkih vijesti o ovogodišnjim događajima u toj župi današnjim čitateljima nudi pojedinačna osobna svjedočanstva međugorskih župljana snimljena godine 1983.
Na kraju je Kalendar KZ 2014. s imenima i hrvatskih mučenika od najstarijih vremena do danas.
U Džepnom kalendaru Kršnog zavičaja osim imendana svetaca i mučenika nalaze se naše svagdanje molitve, poruke naše vjere te adresar hercegovačkih crkvenih ustanova.