Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Održan tradicionalni Božićni koncert na Humcu

bozicnikoncertBožić je vrijeme koje okuplja obitelj, pa se tako cijela župna obitelj sinoć skupila u crkvi sv. Ante na Humcu na Božićni koncert župnih zborova. Zborovi su svojom pjesmom koja prerasta u molitvu okupljenima darovali jedinstvenu božićnu čestitku. Večer je započela nastupom svih zborova s pjesmom „Svim na zemlji“.

Na otvaranju ovog glazbenog koncerta nastupio je Mali đački zbor „Radost“ iz Ljubuškog pod ravnanjem s. Slavice Šimović uz korepeticiju Leonarda Pavlovića. Oni su izveli tri skladbe: Mir nam Božić donosi, Bijeli Božić i Sretan Božić.
Veliki zbor crkve svete Kate iz Ljubuškog dočarao je dašak zaboravljene starine pjesmom U se vrijeme godišta. Potom su uslijedili klasici, Mozartov Ave verum corpus i Handelov Raduj se svijete. Zborom je ravnala profesorica Ivana Zrimšek Šaravanja  uz korepeticiju Karle Akmadža.
Najmlađi humčani zbor „Ljiljani sv. Ante“ predstavili su se s tri vesele i raspjevane dječje božićne pjesme: Gdje pastiri hite, Na slamici Isus spi i zasjela je zvijezda nad Betlehemom. Zborom je ravnala s. Robertina Barbarić uz korepeticiju Dijane Vučić.  
Svima dobro poznat Veliki župni zbor svetoga Ante s Humca čestitao je Kristovo rođenje na sebi svojstven način. Zapjevali su Cuperinovu pastorelu, Dajmo hvalu i Tihu noć Franza Grubera. Zborom je ravnala Dijana Vučić uz korepeticiju s. Robertine Barbarić.
Božićnu radost s prisutnima podijelila je i franjevačka mladež Frama. Pod vodstvom Petre Mijatović izveli su međimursku pučku popijevku Zdravo budi mladi kralju i Božićnu grupe Fides.
Po prvi put na Božićnom koncertu nastupila je klapa Martin, koja se predstavila kroz skladbe: Danas se čuje, Veseli se majko Božja i Sva si lijepa.

Po notama koje su ispjevane i riječima koje su odjenute glazbom, pjevači su božićnim bojama obojili našu svakodnevnici u cilju da se ne zaboravimo radovati i veseliti.
Na kraju su još jednom nastupili svi zborovi zajedničkom pjesmom „Narodi nam se“ i time zaključili Božićni koncert.
 
FOTO