Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Bratstvo frame Humac bogatije za 38 članova

frama primanje nikolaDana 14. Ožujka 2014. godine u našem bratstvu održan je obred primanja. Susret je započeo u 19,00h u prostorijama naše frame, ali ne kao i obično. Naše bratstvo postalo je bogatije za 38 članova. Nakon poticajnih misli našeg duhovnog asistenta fra Nikole Rosančića, uslijedio je obred primanja u bratstvo uz snažno izgovoreno „Evo me.“

Nakon što su duhovni asistent i predsjednica primili u bratstvo nove članove,susret se nastavio uz predavanje našeg đakona Gorana Azinovića koji je održao predavanje vezano uz korizmu. Kratko nas je uveo u temu poklonivši nam ružu. Svi smo se ugodno iznenadili i zapitali se čemu ta ruža? Zašto ona? No,odgovor smo dobili kroz njegovo predavanje,uputivši nas kako nam stabljika te ruže predstavlja Krista, a svaka latica neku nama dragu osobu. Uz dosta lijepih i poticajnih riječi, rekao nam je kako ne trebamo biti zabrinuti ako jedna latica otpadne, jer će tu ipak zauvijek ostati ono glavno sjeme, tj. Krist.

Nakon njegovog predavanja zasjao je osmijeh na svakom licu, a ponegdje su se pojavile i suze,ali one kako mi to znamo reći „radosnice“. Sretni smo i zahvalni Bogu što smo obogatili naše bratstvo s novim članovima i što smo ujedno još više i bolje izgradili svoju dušu unutarnjim mirom dobivši onu čvrstu i uvijek prisutnu „Ružu“ koja nam je vodilja na svakom putu. Još jednom od srca želimo čestitati našim primljenicima, te im poželjeti da ustrajno i hrabro svjedoče vjeru i ono svoje izgovoreno „Evo me“ kako bi u punini mogli živjeti evanđelje kako je to činio Sveti Franjo.
Mir  i dobro!

DSC 1212

DSC 1226

DSC 1243

Gabriela Jelavić | humac.ba