Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Pohvala bračnoj ljubavi i vjernosti

jubilej brakaDanas na svetkovinu Presvetoga Trojstva svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu u 11 sati svoje bračne obljetnice zajednički je obilježilo i proslavilo 23 para sa područja ove župe, zahvalivši Bogu za sve darove i dobročinstva koja im je dao. Dijamantne jubileje slavilo je 15 parova koji ove godine obilježavaju 25 godina od svog vjenčanja , njih 6 je slavilo zlatni pir - 50 godina braka, dok je jedan par slavio 52-u, a jedan 55-u obljetnicu sklapanja braka.

Misno slavlje predvodio je humački župnik fra Ivan Boras koji se u uvodu osvrnuo kako živimo u vremenu kada se često može čuti krilatica „Brak je zastarjela ustanova“, veoma je raširen „bračni“ život bez braka,  a s druge strane propagiraju se zajednice koje s brakom nemaju veze. Ovi bračni parovi čije obljetnice obilježavamo došli su zahvaliti za svoj život, za svoj rad, za svoju djecu. Ujedno ćemo moliti da Bog i dalje bdije nad njima i njihovim obiteljima, a naša župna zajednica obiluje dobrim i svetim brakovima.

Ovakva okupljanja imaju cilj s jedne strane dati Bogu hvalu za prijeđen zajednički život, moliti za sretnu budućnost, a mladima ovakva pohvala bračnoj ljubavi i vjernosti služi kao poticaj i ohrabrenje prihvatiti Božji naum o braku i obitelji.

Nakon misnog blagoslova slavljenici su se zadržali na zajedničkom fotografiranju, a slavlje se nastavilo u obiteljima.