Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Prva sveta Pričest u župi Humac

prvopricesnici humacNa mali Uskrs u crkvi sv. Ante Padovanskog na Humcu pored Ljubuškog, upriličena je prva sveta pričest, koju je primilo 175 djece, učenika četvrtih razreda iz osnovnih škola Ivane Brlić Mažuranić i Marka Marulića koji pripadaju župi sv. Ante Padovanskog Humac - Ljubuški.  

 

 


Propovijed fra Ivana

 

U svojoj propovijedi župnik fra Ivan Boras  kazao je prvopričesnicima da će od sada nositi Krista u svojoj duši. “ Vaše strpljivo iščekivanje prestaje jer ste našli Kralja kraljeva, našli ste onoga kojemu ćete služiti. Isus danas dolazi k vama. Vas je pozvao za svoj stol poput apostola na posljednjoj večeri. Danas je vaš Veliki četvrtak. Vi znate da je na Veliki četvrtak Isus rekao prvu svetu misu  i podijelio prvu svetu pričest apostolima. Rekao je apostolima dajući im kruh: uzmite i jedite! Ovo je tijelo moje… Ovo činite meni na spomen. Danas na dan vaše prve pričesti Isus vas zove k sebi, okuplja vas oko svoga stola i ponavlja vama velike riječi: Uzmite i jedite! Ovo je tijelo moje. Evo dolazim k vama da ne zaboravite moju ljubav, dajem vam svoj život, dajem vam kruh života.." kazao je fra Ivan, te je ispričao priču o pastiru Samsonu  iz Galileje. On je rekao svojoj majci da odlazi i želi se posvetiti najmoćnijem kralju na zemlji, te ga ide pronaći i služiti mu svojom snagom. Kralja kraljeva je našao u molitvi i dobrim djelima.


Poruka roditeljima

 

“Dragi roditelji prvopričesnika što vam reći u ovom svetom času, kada vaša srca snažnije govore nego svi propovjednici svijeta. Danas gledate krv svoje krvi, ljubav svoje ljubavi pred oltarom Božjim u iščekivanju da prime tijelo Sina Božjega, da osjete ljubav neizmjernog Boga i da vas povežu s Isusom i njegovom ljubavlju. Radujte se sa svojom djecom. Učinili ste veliko djelo ali ovo je samo početak. Vaša djeca i dalje trebaju vašu pomoć da rastu poput Krista u dobi, mudrosti i znanju. Vi im trebate pomoći u tom rastu svojim životom i svojim primjerom. Vaša uloga je nezamjenjiva. Vaša djeca su nastavak vas samih. Dajte im mogućnost da to i ostvare. Osigurajte im u svojim obiteljima da rastu u ozračju sigurnosti i ljubavi, da rast u ozračju vjere i sigurnosti da slijediti Krista i njegov nauk znači biti na pravome putu za koji se isplati žrtvovati i živjeti.”istaknuo je fra Ivan roditeljima.

 

Na kraju još je jednom čestitao svim prvo pričesnicima i njihovim roditeljima na ovom svečanom danu. Djeca su također mnogim recitacijama, molitvama, prinosom darova sudjelovala u služenju svete mise. Poslije završnog blagoslova uslijedilo je zajedničko fotografiranje u župnoj crkvi i crkvenom dvorištu.

ba

lj

lj

lj

lj

lj

lj

lj

 FOTO: STUDIO OMEGA