Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Osma večer devetnice

fra ivan dugandzicOsmu večer devetnice na Humcu predmolio je župnik fra Ivan Boras, a pjevanjem ju je uzveličao Crkveni zbor zvirićke mladeži. Euharistijskim slavnjem presjedao dr. fra Ivan Dugandžić, ugledni bibličar, koji je održao i propovijed na temu "Psovka kao grijeh, nekultura i primitivizam".

Fra Ivan je jednostavnim i svima razumljivim riječima kazao što je to psovka i koja šteta se u našem životu nanosi psovkom. Ustvrdio je da ljudi počinju psovati svoje svetinje onoga časa kad prestanu redovito moliti,

kada više ne idu redovito na svetu misu, ne hrane se tijelom Kristovim, ne ispovijedaju svoju vjeru, tada im ostaje duhovna praznina i pustoš u srcu koju će onda ispuniti svako zlo, a posebice psovka. Dao je i rješenje kako pobijediti to zlo, a to je odluka da ne psuje uz ustrajnu i odlučnu molitvu kojom treba navijestiti borbu tom najvećem zlu našega hrvatskog naroda.

Sutra na uočnicu devetnicu predmoli humački gvardijan fra Velimir Mandić, a svetu misu imati će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Nakon liturgijskog slavlja bit će blagoslov djece i roditelja.

IMG 1230IMG 1232IMG 1233IMG 1236