Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Obred polaganja prvih zavjeta na Humcu

novaci zavjet humacU nedjelju, 8. srpnja 2012., u samostanskoj crkvi sv. Ante na Humcu, nakon završene godine novicijata, svoje prve privremene zavjete na godinu dana položili su fra Jure Barišić (župa sv. Ante, Šujica), fra Ante Jelavić (Bregenz, HKM Feldkirch), fra Robert Kavelj (Chicago, HKM Bl. A. Stepinac), fra Jozo Hrkać (župa Uznesenja BDM, Š. Brijeg), fra Robert Pejičić (župa sv. Mateja, Mostar) i fra Vinko Šarac (župa sv. franje Asiškog, Bukovica).Misno slavlje započelo je u 19 sati procesijom. Nakon navještaja evanđelja, meštar novaka fra Slavko Soldo prozvao je kandidate za zavjete poimence, na što su oni odgovorili: Evo me!

Uslijedila je homilija provincijala fra Ivana u kojoj je govorio o zavjetima i Pravilu kao srži Evanđelja. Naglasio je da je za zavjetovanje potrebna hrabrost i odlučnost, koju su kandidati pokazali, ali to svakodnevno moraju potvrđivati ustrajnom vjerom i molitvom u svijetu punom protivština. Provincijal je nadodao da na tom putu nisu sami, nego su dio Zajednice.

Poslije homilije, u obredu redovničkog zavjetovanja, kandidati su obećali da će opsluživati sveto siromaštvo, poslušnost i čistoću na godinu dana. Potom su sva nazočna braća čestitala novozavjetovanicima. Nakon što su primili čestitke od nazočne braće, oni su došli na oltar do fra Vinka Dragićevića, najstarijeg fratra na Humcu, koji im je tada čestitao. Bila je to dirljiva gesta.

Nakon Vjerovanja postulanti su izrekli molitve vjernika a novozavjetovani su u službi euharistije na oltar donijeli darove kruha i vina.

U koncelebraciji s provincijalom, meštrom i gvardijanom fra Velimirom bilo je još šesnaest svećenika. Liturgiju su animirali fra Drago Vujević i fra Stanko Mabić. Ministrirali su postulanti, koji u slijedeću nedjelju oblače habit. Na misi je pjevao veliki zbor sastavljen od preko 50 framaša iz više bratstava, pod vodstvom Luke Rupčića. Taj zbor pjevao je na proslavi 20 godina Frame.

Na kraju misnog slavlja novozavjetovanoj braći čestitke je uputio gvardijan fra Velimir Mandić, također i njihovim roditeljima i odgojiteljima, te je sve nazočne pozvao na zakusku u samostansku blagovaonicu.
20120709195424201207091951191201207091951192201207091951193201207091951194
Miriam