Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Program proslave svetoga Stjepana na Hardomilju

hardomiljeDragi Hardomiljčani i poštovani Župljani!

U prigodi slavlja našega nebeskoga zaštitnika svetoga Stjepana i ove se godine pripravljamo trodnevnom duhovnom obnovom. Potrebno je osvrnuti se unatrag kako bismo popravili sve što nam je teret i tako obnovljeni proslavili sveca koji nas uči svjedočenju za Krista Gospodina. To je potrebno u ovoj Godini vjere, koju će sveti otac Benedikt XVI. proglasiti. Naša vjera je stoljetna baština - natopljena svjedočkom krvlju mučenika, od Stjepana sve do danas.

Stoga je i ova naša priprava zgodno vrijeme za preispitivanje osobnoga stava prema vjeri. Jer osobni odnos s Bogom izgrađuje zajednicu vjere. Crkvu. Ta nam zajednica po Gospodinovome promislu, daruje i čuva najveće blago vjere - sakramente. Iz našaga se, pak, sakramenta Inoga života nepogrješivo iščitava snaga vjere i odnosa s Bogom. Teško se kršćaninom može nazvati onaj koji uvrjedljivim i neprimjerenim riječima pogrđuje Božje ime i svetinje. Još je manje kršćanin onaj koji je ugušio u svojoj savjesti osjećaj za grijeh. Nastojmo, stoga, promišljati da nam je vjera darovana, potpuno nezasluženo! Vjera je prostor susreta s Bogom i zajedništva s braćom i sestrama. Vjera je nevjerojatna snaga, jer je milosni Božji dar. Iz toga će se promišljanja roditi zahvalnost, jer nam je upravo pa daru vjere ime upisano u knjigu života na nebesima. Tamo je i naš nebeski zaštitnik, koji je putokaz nasljedovanja raspetoga Gospodina.
Svjedočiti vjeru u Boga poslanje je svakoga tko se zove Kristovim imenom. Jedino nam vjera u Boga može zadržati čvrstima kršćanske ideale i uvjerenja koja nam svijet želi potkopati.
Dragi Hardomiljčani i svi župljani humačke župe, obnovimo svoju vjeru i pouzdanje u Boga Stvoritelja i njegovoga Sina. našega Gospodina, te Duha Svetoga! Želimo Vam plodonosnu pripravu i blagoslovljenu svetkovinu svetoga Stjepana!

Vaši fratri!

PROGRAM PROSLAVE

TRODNEVNICE

Svake večeri u 18:30 sali krunica i ispovijed, a u 19 sati pobožnost i sveta misa, potom ostali program

Utorak 31. srpnja 2012.
18:30 sati: Krunica predmole mladi Hardomiljčani
19:00 Misno slavlje — predvodi fra Branimir Novokmet.
20:30 Otvaranje izložbe akademske slikariceTamare Grbavac u Zavičajom domu.

Srijeda 1. kolovoza 2012.
18:30 Krunica predmole mladi Hardomiljčani
19:00 Misno slavlje — predvodi fra Tihomir Bazina, ovogodišnji mladomisnik.
20:30. Predstavljanje zbirke pjesama "Nemir tišine" i zbirke priča za djecu "Pepine čudesne zgode" prof. Mate Grbavca i knjige "Iseljeništvo općine Ljubuški"

Četvrtak 2. kolovoza 2012.
18:30 Krunica predmole mladi Hardomiljčani
19:00 Misno slavlje — predvodi don Kruno Boras
20:30 Predstava fra Ante Marića "U godinama gladi" u izvedbi HKUD "Didak" iz Gradnića

SVETKOVINA
 
Petak 3. kolovoza 2012.
19:00 sati: Svečana sveta misa Misno slavlje predvodi fra Drago Vujević, liturgijsko slavlje uveličat će župni zbor s Humca. Nakon misnog stavlja nastupit će HKUD Hardomilje i gostujući HKUD-ovii te druženje Hardomiljčana uz bogat kulturni program.