Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Fra Dalibor Milas proslavio mladu misu

mlada misa fra daliborFra Dalibor Milas na Humcu je proslavio svoju mladu misu u nedjelju 29. srpnja. Svečano mladomisničko slavlje započelo je u 11 sati procesijom prema crkvi. Prije samog početka u crkvi je mladomisnika u ime župne zajednice pozdravio mladić Ivan Herceg. Zatim mu je riječi dobrodošlice, ohrabrenja i čestitanja na dobro prijeđenom putu do oltara izrekao fra Ivan Boras, humački župnik. Potom je fra Dalibor započeo svoju mladu misu, na kojoj je koncelebriralo 25 svećenika. Propovjednik je bio fra Branimir Musa, tihaljinski župnik, koji je i krstio mladomisnika upravo u Tihaljini prije 26 godina.

Fra Branimir je ocrtao lik svećenika kako ga vidi Sveto pismo i Staroga i Novoga zavjeta, a mladomisniku zaželio da bude svećenik po Kristovoj mjeri, da živi od vjere i molitve, kako bi bio spreman poći kamo ga god Krist šalje i izvršiti što god od njega traži.

Molitvu vjernika su čitali i darove na oltar prinijeli fra Daliborovi prijatelji. Na misi je pjevao humački župni zbor, a liturgijskom asistencijom ravnao je fra Branimir Novokmet. Na svetoj misi koncelebrirali su i fra Anthony iz Londona, gdje je fra Dalibor proveo nekoliko mjeseci, te don Joseph iz Južne Koreje koji je došao s fra Stjepanom Neimarevićem iz Zuricha.

Na kraju misnog slavlja nazočnima se obratio provincijal fra Ivan Sesar i čestitao slavljeniku, obitelji i rodbini.
Zadnju riječ imao je fra Dalibor koji je zaželio zahvaliti svima koji su mu pomogli doći do oltara i do Mlade mise. Misno slavlje završilo je svečanim mladomisničkim blagoslovom.

Svečani ručak bio je u Restoranu Bakus u Radišićima. Mladomisnika su za objedom pozdravili fra Velimir Mandić, humački gvardijan, fra Iko Skoko, gvardijan mostarskog samostana u kojem fra Dalibor boravi, fra Branimir Musa, propovjednik te kolega mladomisnik fra Tihomir Bazina, a na kraju se s nekoliko riječi zahvale za sve i svima koji su mu pomogli na putu do svećeništva zahvalio sam mladomisnik.
fra dalibor mlada misa 1fra dalibor mlada misa 2fra dalibor mlada misa 3

Miriam