Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Počinju susreti Frame, čitača, ministranata, pjevača...

zbor humacMINISTRANTI
Započinju redoviti ministrantski susreti na Humcu, subotom u 9 sati. Pozivamo sve prijašnje ministrante, kao i sve one koji to žele postati da se prijave. Ministrirati mogu dječaci od četvrtoga razreda osnovne škole nadalje.

ČITAČI
Do sada u našoj župi nije bilo službenih čitača Božje riječi na nedjeljnim svetim misama. Ove godine uvodimo i tu novost.

Molimo sve odrasle osobe, bez obzira na godine, da se prijave. Od čitača se traži primjer življene vjere i vjerničkoga svjedočenja. Prijaviti se možete u župnom uredu kao i na filijalama.

FRANJEVAČKA MLADEŽ
Započinjemo susrete Franjevačke mladeži, petkom u 19,30 sati. Pozivamo sve mlade koji žele živjeti Franjin put da nam se pridruže. Pozivamo i sve učenike osmih razreda da se pridruže Glasnicima svetoga Franje koji imaju susrete petkom u 17,30 sati. Također pozivamo i sve srednjoškolce koji nisu bili Glasnici da se pridruže Simpatizerima svetoga Franje. Prijaviti se možete petkom u prostorijama Frame.

FRANJEVAČKI SVJETOVNI RED
Pozivamo sve koji osjećaju franjevačko nadahnuće i žele se djelatnije uključiti u život naše župe da se prijave u Franjevački svjetovni red. Ovo je pokret franjevačkoga nadahnuća koji okuplja kršćane u bratstvo kako bi mogli konkretno svjedočiti svoju vjeru.

MJEŠOVITI ZBOR SVETOGA ANTE, HUMAC
Započinju i redovite probe pjevanja našega župnoga zbora na Humcu. Probe se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom u 18,30 sati. Pozivamo sve koji žele pjevanjem slaviti Gospodina i djelatnije sudjelovati u kreiranju liturgijskih slavlja naše župe da se prijave.

DJEČJI ZBOR‚ LJILJANI SVETOGA ANTE, HUMAC
Dječji zbor naše župe, koji pjevanjem uzveličava nedjeljno misno slavlje u 9 sati, također započinje s ovogodišnjim probama pjevanja. Pozivamo  svu školsku djecu u naš dječji zbor kako bi i oni pjevanjem slavili Gospodina.

MJEŠOVITI ZBOR U CRKVI SVETE KATE, LJUBUŠKI
Pozivamo sve zainteresirane za pjevanje u mješovitom zboru u crkvi svete Kate u Ljubuškom na probe koje će biti petkom u 19,30 sati. Ovo je prigoda kako ćemo djelatno sudjelovati u liturgiji koju slavimo u crkvi svete Kate. Svi koji znate i volite pjevati dobrodošli ste. Zbor u Ljubuškome će uvježbavati fra Tihomir Bazina.