Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Susret franjevačkih ministranata na Humcu

ministrantiU subotu je na Humcu održan Susret franjevačkih ministranata Hercegovine – Framin, u kojemu je sudjelovalo oko 700 ministranata iz 18 župa. Program je započeo svetom misom koju je predslavio fra Jure Barišić, župni vikar s Čerina, u koncelebraciji s devet svećenika.


Fra Jure je u propovijedi istaknuo kako ministrant mora svojim ponašanjem biti primjer i izvan crkve te potakao djecu na molitvu, koja jedina može dati snagu za takvo svjedočenje. Liturgijsko su pjevanje animirali franjevački novaci i postulanti.


Po završetku misnoga slavlja ministranti su molili krunicu, dok je istovremeno održan kviz znanja, u kojem su sudjelovala po četiri predstavnika svake župe.
Prvo mjesto osvojili su humački ministranti, drugo je mjesto pripalo ministrantima s Kočerina, a treći su bili ministranti iz Tomislavgrada. U sportskome dijelu programa, koji se odvijao na livadi ispod samostana djeca su se natjecala u nogometu, gdje je prvo mjesto zauzela ekipa iz Šujice, drugo Kočerin, a treće Čitluk.


U potezanju konopa najuspješniji su bili Kočerinjani, drugi su bili ministranti iz Čitluka, a treće je mjesto pripalo ekipi iz Šujice. Prvi u graničarima bili su ministranti iz Čitluka, drugi iz Tomislavgrada, a treći ministranti iz Gradnića. Najbrže su trčali opet Čitlučani, potom Kongorani i Širokobriježani. Najspretnija pri trčanju u vrećama bila je ekipa iz Čitluka, potom iz Šujice i na trećemu mjestu iz Mostara.

 

Program je završio proglašenjem pobjednika i dodjelom pehara i prigodnih poklona. Zahvalni Bogu na još jednome susretu, na lijepome vremenu i druženju, svi su se uputili kućama.

 

Foto i tekst: Josip Stanić

 

Fotografije pogledajte na facebook stranici Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog Humac - Ljubuški