Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Održan prvi sportski susret Frame Hercegovine

sportsle igre humacU svetištu sv. Ante Padovanskog na Humcu u Ljubuškom, održan je 1. sportski susret Frame Hercegovine. Bio je to cjelodnevni susret mladih framaša, ispunjen različitim sadržajima, među kojima je na važnom mjestu sport, što i dolikuje mladim osobama.

Sudjelovala je 21 Frama, od kojih se njih 17 natjecalo i branilo boje svoje framaške zajednice, a ukupno se okupilo blizu 700 mladih. Natjecanje je organizirano u malom nogometu za mladiće i djevojke.

 

Počelo je u 10 sati misnim slavljem, koje je predvodio fra Marin Karačić, područni duhovni pomoćnik (asistent) Frame Hercegovine. Nakon mise se objedovalo - pite i kiflice, koje su spremile žene kućanice iz župe, te sendviči i sokovi, a potom su se u mimohodu uputili do Gradske sportske dvorane, gdje je održano uzbudljivo malonogometno nadmetanje.

 

Framaši su odigrali kompletan turnir, a framašice su imale šest ekipa i igrale su počasne, revijalne utakmice, no i jedni i drugi pobjednici su dobili prigodne nagrade i priznanja. Susret je završio ponovno na Humcu, gdje je upriličen koncert duhovne glazbe, a svima je podijeljen mali dar kao uspomena na prvo framaško sportsko nadmetanje i druženje.

 

Fotografije pogledajte na facebook stranici Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog Humac - Ljubuški