Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Uočnica sv. Anti i blagoslov djece

uocnicaVečerašnjim misnim slavljem koje je predvodio provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko, završila je devetodnevna priprava za blagdan sv. Ante, zaštitnika župe Humac.

Devetnicu dv. Anti je predmolio humački gvardijan fra Dario Dodig,

a sv. misu pjesmom je uveličao Veliki zbor sv. Ante Humac i zbor Krista Kralja iz Čitluka kojim je ravnao prof. Zdenko Vištica i s. Slavica Kožulj, a svirao prof. Marko Salvadara.

Provincijal je u propovijedi istaknuo kako se moramo ugledati na sv. Antu.

“Djeca ovdje, evo, trče i skaču, a i oni su došli upoznati ovog našeg sveca, svetoga Antu. Često upravo djeci dajemo slikovnice koje opisuju živote svetaca, to je tako dobro, tako plemenito, već od početka rasti sa svecem. Nažalost, mnogi odrasli ostanu baš na tom uzrastu, pa samo onako površno, izdaleka, s vremena na vrijeme, sjete se neke svoje slikovnice, a zaborave da je važno moliti zagovor sveca, s njim rasti i neprestano promatrati u čemu je njegova važnost, za nas same, i što nam Bog po pojedinom svecu poručuje. Zaborave otvoriti svoje srce da i sami mogu krenuti tim uzvišenim putem. Evo tek ovo posljednje, to je pravo poznavanje svetaca, to je pravi smisao našeg okupljanja večeras”,istaknuo je između ostalog provincijal dr. fra Miljenko Šteko.

Na kraju misnog slavlja održan je blagoslov djece.Zbog velikog broja hodočasnika koji će tijekom cijele noći i jutra pristizati u svetište sv. Ante na Humac iz cijele Hercegovine i Dalmacije molimo vozače na povećan oprez. Svima vama koji dolazite na Humac želimo sretan put.

Evo i rasporeda misnih slavlja na sam blagdan. Sv. mise u 5, 6, 7, 8,  i 9 sati, a svečana u 11 sati koju predvodi msgr. Zdenko Križić, biskup gospićko-senjski.