Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Najava: Na Humcu premijera predstave "Snovopriča o životu Petra Barbarića"

snovoprica barbaricSluga Božji Petar Barbarić rođen je u Klobuku, a umro u Travniku na glasu svetosti i uskoro se očekuje njegovo proglašenje blaženim. Njegove omiljene pobožnosti bile Gospi i Srcu Isusovu, i širio ih je gdje je god mogao. Na blagdan Bezgrješnog Srca Marijina koji ove godine pada na dan kad slavimo svetkovinu svetih Petra i Pavla (imendan Petrov) u novoj crkvi na Humcu u sklopu "Ljubuškog ljeta 2019"

u organizaciji Grada Ljubuškog održat će se predstava pod nazivom: "Snovopriča o životu Petra Barbarića".

Predstava je u izvedbi Hrvatskog kazališta Travnik, Pozorišta Travnik i Dramske sekcije KŠC Travnik s početkom u 20 sati u subotu 29. lipnja 2019.

Ova predstava je svojevrsni ulazak u Barbarićevu dušu i ona na prihvatljiv način otkriva svetost Petrove duše i predstava Petra vraća u Ljubuški.


Petar Barbarić bio je toliko sretan da je potekao iz obitelji i naroda gdje se Majka Božja i naša štovala i štuje na osobit način, i on je tu spasonosnu pobožnost usisao s materinjim mlijekom.

„Nema sumnje, da je pobožnost prema svetoj Majci Božjoj bitno pridonijela njegovu posvećenju: ona je zapremala vrlo velik dio njegova duhovnog života i bila kano jedno krilo, kojim se vinuo u visine božanskog života; drugo je krilo bila njegova duboka pobožnost prema Presvetomu Srcu Sina Božjega“, zapisano je u knjizi o Petru Barbariću koju potpisuje o. Antun Puntigam.


Glume: Matej Baškarad kao Petar Barbarić, Nebojša Filipović kao domar Ante, Darko Smodek kao Erich von Brandis, Roberto Zahirović kao Petar Perica, te Antonio Bilić kao Waclaw Mierzwinski.

Direktor predstave Nikola Lozić; scenograf i kostimograf Dejan Pranjković; asistent redatelja Ante Bilić.
Autor teksta i redatelj Rusmir Agačević.

Stručni savjetnik: don Željko Marić, ravnatelj travničkog Katoličkog školskog centra i rektor Nadbiskupskog sjemeništa.


Realizaciju projekat Snovopriče o Petru Barbariću pomogli su:


Grad Ljubuški – gradonačelnik Nevenko Barbarić, Vlada Županije Zapadnohercegovačke - ministar Toni Kraljević, Stanko Barbarić, župa Klobuk, župa Humac, Informacijsko edukacijsko društvo Herc Info, Nadbiskupsko sjemenište u Travniku, Pharmamed Travnik,  Županijski odbor HDZ BiH Županije Središnja Bosna,  Županijski odbor HDZ 1990 Županije Središnja Bosna, župa Međugorje, Ministarstvo obrazovanja Županije Središnja Bosna, Hrvatski narodni sabor, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, firma „Imperijal“ N. Travnik, Općina Travnik, HKD Napredak – Središnjica Sarajevo.