Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

FOTO: Održana Korizmena duhovna obnova u našoj župi

foto linicU našoj samostanskoj i župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog, u petak 1. ožujka, započela je korizmena duhovna obnova pod geslom „Gospod moj i Bog moj“. Voditelj duhovne obnove bio je fra Zvjezdan Linić, franjevac, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda i voditelj kuće susreta Tabor u Samoboru.


Kolone vjernika već iza 15 sati počele su se slijevati u naše svetište u potrazi za duhovnim plodovima koje im Krist po ovoj duhovnoj obnovi može i želi udijeliti. Do 17 sati, kada je program započeo, crkva je već bila puna. Program je započeo pozdravnim govorom o. gvardijana fra Velimira, a nastavio se pobožnošću Križnog puta kojeg je predmolio fra Zvjezdan. Razmišljajući o postajama križnog puta, fra Zvjezdan je vjernike vodio kroz Otajstvo Muke i Smrti Kristove.
Uslijedila je sveta Misa pod kojom je pjevao Veliki župni zbor pod ravnanjem s. Robertine. Novaci su čitali poslanicu, a gvardijan je navijestio Evanđelje. Iza euharistije uslijedila je meditativna zahvala pred Presvetim.
Sutradan je fra Zvjezdan bio na raspolaganju vjernicima u molitvi za bolesne prijepodne, a popodnevni program počeo je kao i dan ranije u 17 sati molitvom krunice te se nastavio svetom misom i klanjanjem. I toga drugoga dana mnoštvo vjernika ispunilo je naše prostrano svetište. Brojni vjernici uputili su se i iz daljih mjesta čuti što to im Gospodin po fra Zvjezdanu poručuje.
Trećeg, ujedno i završnog, dana duhovne obnove fra Zvjezdan je predslavio i propovijedao na misama u 9 i 11 sati. Razmišljajući o nedjeljnim misnim čitanjima, pomagao je vjernicima uroniti u smisao evanđeoske poruke, a osobito korizme kao blagoslovljenog i darovanog nam vremena.
Bili su ovo uistinu lijepi i sveti dani u našoj crkvi pod okriljem našeg i Sveca čitavoga svijeta. Već sada radujemo se nekom novom susretu. Fra Zvjezdanu iskrena hvala i neka ga dobri Bog blagoslovi na putu na kojeg ga je postavio kao svog službenika.

 

untitled-1-37

untitled-1-38

untitled-1-39
untitled-1-40untitled-1-41