Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Na Humcu promovirana knjiga knjiga Nine Ćorica Korporativna komunikacija

nino promocijaVečeras je u Lapidariju Franjevačkoga samostana sv. Ante na Humcu promovirana knjiga Nine Ćorica Korporativna komunikacija koja je primarno namijenjena studentima koji izučavaju ovo područje, a svakako može poslužiti i osobama iz prakse koji se bave korporativnom komunikacijom i srodnim komunikacijskim disciplinama.

Na samom početku u ime domaćina franjevaca s Humca prisutne je pozdravio gvardijan fra Dario Dodig.


Na predstavljanju je govorila urednica lektorica i korektorica doc. dr. Davorka Topič Stipič čiji je trud na knjizi nemjerljiv. „Knjiga ima 255 stranica, 4 poglavlja, 17 tablica, 30 slika, 383 korištena izvora literature, 714 fusnota. Prvo poglavlje ima 18 stranica, drugo poglavlje 58 stranica, treće 78 stranica, i četvrto 71 stranicu. Ovu knjigu možete čitati od prve stranice, ovu knjigu možete čitati od onog djela koji vama treba, ovu knjigu možete čitati od one stranice kako vam se otvori ili koja vas osobno i profesionalno zanima. Pisana je tako da je u svakom svom djelu jasna, precizna, strukturirana i eksplikativna“, kazala je urednica Davorka, nakon koje je prof. dr. Ilija Musa uputio prigodne riječi predstavivši tako Ćorićevu knjigu.


„Ovu vrijednu knjigu koju je Ćorić metodološki pedantno, pregledno strukturirano epitetima ujednačeno temeljito napisao mogu preporučiti i menadžerima i vlasnicima kompanija i medijskim djelatnicima i komunikolozima, a posebno studentima kao i svima vama koji u užem ili širem smislu izučavate korporacije i značaj njihove komunikacije“, kazao je prof. Musa.
Među predstavljačima je bio Ljubušak prof. dr. Iko Skoko kojem je autor knjige zahvalio za sve savjete i nesebično podijeljena razmišljanja koja su ga obogaćivala i obogaćuju. „Autor se držao metodologije i Ninina knjiga ima svoj identitet. Pregledna i čitka, sustavno napravljena te bogata sadržajem“, kazao je Skoko.
Knjiga Korporativna komunikacija objavljena je u suizdanju izdavačke kuće Synopsis Zagreb/Sarajevo i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Knjiga je strukturiran u četiri cjeline, u kojima autor određuje korporativnu komunikaciju kao jedinstven komunikacijski proces koji u sebi sadrži sve komunikacijske aktivnosti neke organizacije.


„Trudio sam se iz svog zaseoka Žabar, iz sela Hardomilje primarno studentima konceptualizirati što to zapravo korporativna komunikacija jeste i zašto je ona važna. Mislim da će se uspješnost ove knjige pokušava mjeriti na način da studenti traže dodatnu literaturu i da svojom razigranošću nas profesore dodatno oplemenjuju i motiviraju na jači angažman“, kazao je Nino izražavajući zahvalnost svim dragim ljudima koji su ga podržali i bez čije potpore i podrške ne bi bilo ove knjige te posebnu zahvalu uputio svojoj supruzi Antoneli.


U glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici Glazbene škole Ljubuški, a program je vodila Tonina Ibrulj.