Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Održan koncert „Zdravo, zvijezdo mora“

zborU mjesecu listopadu imamo intenzivniju i naglašeniju marijansku pobožnost i ne samo da se više moli krunica, nego se i zasigurno više, ali i poletnije i radosnije pjevaju marijanske pjesme kojima naš narod zaista obiluje. Tim povodom, zbor sv. Ante s Humca je odlučio iskazati čast i zahvalu Blaženoj Djevici Mariji, Božjoj i našoj nebeskoj Majci

te su treću godinu za redom u staroj crkvi pripremili koncert njoj u čast „Zdravo, zvijezdo mora“.

Ovu listopadsku večer humački zbor je odlučio provesti u posebnom molitveno glazbenom ozračju kojem su se svi vjernici rado pridružili.

 

Nakon koncerta, u ime domaćina obratio se gvardijan fra Dario Dodig koji je prisutne zamolio da jednim velikim pljeskom nagrade voditelja prof. Zdenka Višticu koji je srce i duša zbora. “On ima toliko ljubavi za ovaj zbor, da ja to riječima ne mogu dočarati. Dragi Zdenko, hvala ti od srca. Što se tiče našega zbora, ja mogu samo reći da sam ponosan na vas i hvala vam za vaš trud, ljubav i za vašu žrtvu”, kazao je gvardijan Dodig te zaključio: “Ova večer je slava Bogu i Gospi na čast.”

U staroj humačkoj crkvi, na koncertu marijanskih pjesama Gospi u čast osim Mješovitog župnog zbora “Sv. Ante” s Humca nastupila je klapa “Benedictus” koji su svojim zajedništvom i prvorazrednim zborskim pjevanjem stvorili posebnu atmosferu koja je pozitivno prihvaćena od strane župljana.

Na samom kraju obratio se i prof. Vištica koji je zahvalio svima što su došli podržati zbor i pjevače te pozvao sve koji svojim glaosm mogu uveličati misna slavlja i druge prigode kada zbor pjeva da im se priključe jer mjesta još ima.

 

Autor: Ljubuški portal | Ana Bubalo

 

 


Fotografije pogledajte na facebook stranici Franjevački samostan i Župa sv. Ante Padovanskog Humac - Ljubuški