Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Obilje Božjeg blagoslova za Božić i u novoj 2020. godini za vas mole i žele VAŠI HUMAČKI FRATRI

CESTITKADraga braćo i sestre,

"svjetlo istinsko koje prosvjetljuje svakoga čovjeka dođe na svijet: bijaše na svijetu i svijet po njemu posta.." (Iv i, 9-10)

 

 

rođenjem Isusa Krista Bog je postao čovjekom, došao je boraviti medu nama. Više nije Bog koji je dalek, nego je Emanuel - s nama Bog. Od sada više nije ni neznanac jer ima lice - lice Isusa. Ovakav događaj nadilazi svaku našu nadu jer je njime započelo novo doba ljudske povijesti: vrijeme u kojem je Bog postao tako malen i tako blizak nama da bismo Ga lakše prihvatili i zavoljeli.

Bog je došao biti Emanuel - s nama. Tim jednim rođenjem zasjalo je svjetlo za sve narode. Tama zla i grijeha ustupa mjesto ovom svjetlu i jasno pokazuje put svima koji Ga iskreno traže. Upravo je zvijezda bila putokaz onima koji su tražili novorođenoga Kralja. Znamo da Njegovo Kraljevstvo nije od ovoga svijeta, ali ovim rođenjem ono se počinje širiti na zemlji.

Mogao je Bog doći odmah u snazi i sili ali je znao da bismo Ga tako teže prihvatili. Htio je prvim susretom pokazati da i On treba nas. Bio je potreban naše blizine, ljubavi i topline. Upravo takav susret otvorio je čovjekovo srce, te je mogao primiti Boga u svoj život. U prvom susretu Boga i čovjeka licem u lice događa se zagrljaj. Te je noći čovjek po prvi put primio Boga u naručje, baš kao što svaki put nas prima u zagrljaj svoga milosrđa kada pristupimo sakramentu pomirenja.

Od ove noći mir, radost, ljubav i nada imaju svoje ime. Imaju svoje lice. Nose i lice i ime Isusa Krista, sina Marijina. Upravo takve vrijednosti često vežemo uz ovaj blagdan. Prihvatimo od sada Spasitelja Koji je potreban našeg zagrljaja. Dopustimo Mu da se u nama rodi, da u nama živi i čini djela koja su Njemu moguća. Zastanimo bar na kratko i razmotrimo ovo veliko otajstvo Božje poniznosti i ljubavi i pustimo da nam srce obasja svjetlo koje sja u betlehemskoj štalici.

Obilje Božjeg blagoslova za Božić i u novoj 2020. godini za vas mole i žele

VAŠI HUMAČKI FRATRI