Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Središnje slavlje u Godini vjere za cijelu biskupiju 26.5. na Humu

Godina vjereNa svetkovinu Presvetog Trojstva, u nedjelju 26. svibnja 2013. godine s početkom u 17 sati kod Jubilarnog Križa na Humu, biskup Ratko Perić, uz mnoštvo naroda i koncelebraciju svećenika, slavit će sv. Misu prigodom Godine vjere. Ovo će biti glavno euharistijsko slavlje za naše hercegovačke biskupije u Godini vjere.
 
Pozivamo vjernike da na Hum dođu u što većem broju, te da našim sudjelovanjem iskažemo čast i slavu Trojedinom Bogu i još jedanput potvrdimo svoju vjeru u Boga. Oni koji žele ići na proslavu neka se prijave u Župnom uredu da na vrijeme osiguraju autobuse

Pozivaju se svi vjernici Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko–mrkanske biskupije da sudjeluju u  ovom Euharistijskom slavlju i molitvi, u prvom redu za obitelji - a onda i za cijelu Crkvu - kako bi iz dana u dan postajale istinsko žarište vjere, ljubavi i mira. Cestovni će promet nagledati prometna policija, pa su stoga svi vozači pozvani na poštivanje uputa. Parkiranje osobnih vozila i autobusa bit će moguće i na samome brdu.