Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Četvrta večer devetnice sv. Anti

dev-h4

Četvrti dan devetnice misu u svetištu sv. Ante predvodio je fra Miro Šego, župnik u Čitluku. Tema njegove propovijedi bila je "Vjerujem u svetu Crkvu katoličku". Zbor mladih sa Zvirića uljepšao je misno pjevanje, a fra Tihomir Bazina predmolio je devetnicu. U svojoj propovijedi fra Miro je naglasio kako nas ova Godina vjere u koju smo uključeni poziva započeti iznad svega, najprije od sebe od svoga vlastitoga života, izgrađivati ovu zajednicu vjernika koju je Krist ustanovio. Zato molimo zajedno našega nebeskoga zaštitnika sv. Antu, ljubitelja Crkve, molimo ga da živimo naš kršćanski identitet kao veliki polet jedinstva u ljubavi, u otkriću darova svakog pojedinog i sviju zajedno unutar Crkve. U jednodušnom i složnom vrednovanju različitih karizma, različitih darova Duha Svetoga kako bismo vjerodostojno i svaki na svom mjestu i području svjedočili upravo Isusovo evanđelje. Neka učini u nama da crkveno zajedništvo koje se temelji na vjeri i ljubavi preraste u jedinstvo osobnoga poslanja u sveopći zajednički izbor konkretnih ciljeva i djelotvornih sredstava potrebnih da bi se to doista moglo postići.

Petu večer devetnice u subotu, misu predvodi fra Mate Logara, drinovački kapelan, a tema njegove propovijedi biti će "Vjerujem u općinstvo svetih"

Najavljujemo i dobrovoljno darivanje krvi u utorak od 9 do 12 sati u prostorijama samostana, a oni koji bi željeli dati krv trebaju se ranije najaviti u župnom uredu.