Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Peta večer devetnice sv. Anti

dev-h5Jučer, pete večeri devetnice, o spomenu Bezgrješnoga srca Blažene Djevice Marije, na Humcu se okupilo veliko mnoštvo štovatelja svetog Ante zajedno častiti Boga po zagovoru sv. Ante i po njemu zadobiti milosti svima potrebne. Devetnicu je predmolio fra Vlado Lončar, pjevao Zbor Frame Humac, a misno slavlje predvodio fra Mate Logara, župnik vikar iz Drinovaca. Večerašnja tema je bila "Vjerujem u općinstvo svetih".
Na početku, fra Mate je govoreći o riječi povezanoj sa svecima – hodočašću, kazao kako smo pozvani ne samo hodom nego da i cijeli naš život bude čašćenje Boga, pohvala Bogu i njegovu stvarateljskom djelu, jer smo mi vrhunac toga njegovoga djela
 
U nadahnutoj, konkretnoj, jasnoj propovijedi fra Mate je istaknuo kako je Godina vjere poziv Crkve da razmislimo o sebi i o svojoj vjeri. Iako sam svećenik duboko sam svjestan koliko sam slab čovjek, nedostojan službe koja je usmjerena tome da posvećuje ne samo mene nego zajednicu vjernika. Uz Božju pomoć sve je moguće pa i postići svetost, i tebi i meni. Ono što nedostaje ljudskim snagama kada dođe vrijeme nadopuniti će Božja milost. Ako ne ćemo biti sveti mi koji se nazivamo kršćanima, Kristovim sljedbenicima pa tko će to drugi biti umjesto nas. Vjerujem da će pred nama na koncu stajati Božje pitanje: Pošteno reci jesi ikada pokušao biti svet, jesi ikada pokušao biti kršćanin koji živi svoju vjeru? Ako odgovor bude potvrdan, ako iskreno budemo mogli reći jesam pokušao sam, sigran sam da ća nas Bog prihvatiti bez obzira koliko je bilo neuspjeha na tome životnom putu.
Raspored za danas - nedjelja, 9. lipnja 2013.
Tema: Vjerujem u oproštenje grijeha
Predvoditelj: fra Dario Dodig, čerinski župnik
Predmolitelj: fra Tomislav Sablje
Pjeva: Mali dječji zbor "Ljiljani sv. Ante" pod ravnanjem s. Robertine Barbarić

FOTO