Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Mise za uočnicu i sv. Antu pratite uživo - video prijenos preko interneta

sv anteOvih dana tisuće i tisuće vjernika slijevaju se  u svetište na Humcu, svecu svega svijeta sv. Anti, koji je svojim životom po vjeri zaslužio oznake svetosti. Kroz ovogodišnju Devetnicu mole sv. Antu da nam zagovara kod nebeskog Oca da nam umnoži vjeru.
Današnjem čovjeku koji je bombardiran raznoraznim informacijama potreban je navještaj vjere životom i osobnim svjedočanstvom u kojemu će se vječna Božja Riječ iznova utjeloviti. To je poziv i zadatak svakog kršćanina i vjernika.
 
Nažalost, ne mogu svi biti ovih dana na Humcu. Veći dio njih je van svog rodnog kraja, drugi zbog starosti, neki bolesti,  neki su odsutni zbog posla ili kojeg drugog opravdanog razloga. Za sve njih već nekoliko godina Radio Ljubuški prenosi uočnicu i središnje misno slavlje na sv. Antu u 11 sati, a od ove godine sveta misa na uočnicu i na sam blagdan sv.  Ante moći će se uživo pratiti i preko web-stranice Samostana i župe sv. Ante Humac-Ljubuški:  www.humac.ba
Informacijsko edukacijsko društvo  „Herc info“ u suradnji sa Hercegovinalive.com i uz pokroviteljstvo Croatia osiguranja d.d. Ljubuški organizira prijenos preko interneta svete mise uočnice  sutra u srijedu  12. lipnja  od 18 sati – svečano misno slavlje predvodi  mons. dr. Ratko Perić, mostarski biskup, a svetu misu u četvrtak 13. lipnja u 11 sati predvodi fra Jozo Čirko, dominikanac iz Splita.