Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Video: Frama Humac - 20 godina franjevačke radosti

TAU FRAMALjudski život omeđen je vremenom i smješten je u vrijeme. Tako ga i mjerimo, upravo brojem godina. Pa je dvadeset godina baš vrijeme mladosti, stasanja, neozbiljnosti, ali je i put prema zrelosti. Uzmemo li u obzir dvadeset godina jedne zajednice, tada to poprima sasvim drugu boju. Tada dvadeset godina znači zrelost. Dvadeset godina ostavlja za sobom plodove. Dvadeset godina obvezuje i opunomoćuje za daljnji rast i trud.


Kroz dvadeset godina humačke franjevačke radosti prošle su stotine mladih koji sada mogu posvjedočiti koliko je bogatstvo franjevačko zajedništvo. Isto mogu posvjedočiti i dobronamjerni promatrači izvana. Svakako, dvadeset godina je jubilej koji treba obilježiti.
Mi smo to učinili ovim filmskim uratkom, želeći na način svojstven framašima ispripovjediti svoj dvadeseti rođendan.
VIDEO možete pogledati na linku ispod:
http://www.youtube.com/watch?v=MSk4qM3tNoI
Zahvaljujemo, stoga, svim dobrim ljudima koji su potaknuli i ohrabrili ovaj naš trud. Na osobit način Luki Rupčiću, čiji tijek misli sadrži ovaj materijal. Zahvala pripada i Fernandu Pérezu čija su stručnost i profesionalnost realizirali naše ideje. Ništa manja zahvala i svim sudionicima snimanja filma, jer su bili raspoloživi i 'debelih živaca' za vrijeme snimanja. Ne smijemo zaboraviti ni naše dobrotvore koji su nas i materijalno pomogli u realizaciji. Zahvaljujemo i našem gvardijanu na podrški i ohrabrivanju,
Svega ovoga ne bi niti bilo bez onoga čija je jednostavnost zarazila sve nas. Zahvaljujući nebeskome Ocu, molimo zagovor našeg oca Franje kojega smo odabrali za vođu na putu nasljedovanja Raspete Ljubavi. A svima vama želimo barem djelić blagoslova koji svi mi, evo već dva desetljeća, primamo u zajednici koja nam je drugi dom - Frami.
Neka vas blagoslovi Gospodin i štiti sveti Franjo.

Antonio Primorac | Youtube.com