Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Proslavljen blagdan sv. Stjepana na Hardomilju

hardomilje stJučer je na Hardomilju  proslavljen blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, zaštitnika tog mjesta kome je i posvećena crkva na Hardomilju početa s gradnjom davne 1928. godine. Svečanu svetu misu u 19 sati predvodio je fra Josip Vlašić iz Mostara, u koncelebraciji sa humačkim župnikom fra Ivanom Borasom, i fra Radom Vukšićem
čija je majka rodom sa Hardomilja,  a pjevanjem ju je uzveličao zbor iz crkve sv. Kate iz Ljubuškog pod ravnanjem fra Tihomira Bazine. Na tradicionalnom Stipandanu  i susretu Hardomiljčana okupilo se više stotina mještana i njihovih prijatelja i gostiju. Nakon mise na vanjskoj pozornici uslijedio je nastup HKUD Hardomilje i gostiju HKUD Crnašica Knešpolje, KUD Vrgorska krajina i malih folkloraša iz Dječjeg svjeta - Ljubuški.
U nadahnutoj propovijedi fra Vlašić je okupljenim vjernicima govorio kako lik,  život i djelo sv. Stjepan svima treba biti primjer kako treba živjeti i služiti Bogu, naglasio kako je on bio pun, dobrote, milosti i bezuvjetne spremnosti za opraštanje, zbog čega ga vjernička zajednica treba slijediti.
Ovi ljetni dani su dani kada se okupljamo u svojim obiteljima, kada susrećemo one koje inače rijetko viđamo, a proslavama nebeskih zaštitnika naši susreti ljudski međusobni u kojima mi rastemo, ali i susrećemo Boga jer tamo gdje su ljudi zajedno tamo je i Bog,  bivaju obogaćeni sa jednim drugačijim pogledom na Boga a to je pogled kroz onoga koji je Božju riječ utjelovio u svome životu - kazao je fra Josip .
Druženje i susret Hardomiljčana i njihovih prijatelja uz piće, roštilj i pečenje pripremljeno od strane Svadbenog salona Ohio potrajalo je do kasno u noć. Za atmosferu se pobrinuo tamburaški sastav Geraši iz Čapljine.
Time je završio program koji je započeo u utorak trodnevnom duhovnom pripravom sv. Stjepanu, a svaki od dana trodnevnice bila su i razna kulturna događanja. Tako je u srijedu otvorena izložba slika i predstavljena knjiga Ane Tolić, zatim je drugu večer otvorena Stojna kuća – etno zbirka u Zavičajnom domu na Hardomilju, a na uočnicu glumci HKUD „Hrvatska sloga“ iz Rame izveli su dramsku predstavu "Diva Grabovčeva".
Organizator svih događanja u sklopu proslave sv. Stjepana proteklih dana je Mjesna zajednica Hardomilje iz koje poručuju da pripreme za proslavu dogodine već počinju.