Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Frama Humac cjelokupni pobjednik XVI. Framafesta u Mostaru

framafestU subotu, 19. listopada, u Mostaru je održan XVI. Framafest. Već u ranim satima u Mostar su pristizali framaši iz cijele Bosne i Hercegovine te iz Hrvatske. Festival je službeno započeo slavljem svete mise u franjevačkoj crkvi svetih Petra i Pavla, koju je predvodio fra Mate Logara, duhovni asistent Frame Šujica, u  koncelebraciji nacionalnog duhovnog asistenta Frame Bosne i Hercegovine, fra Danijela Raiča, područnog duhovnog asistenta Frame Hercegovina, fra Slavena Brekala te tridesetak duhovnih asistenata prisutnih frama. Na početku misnog slavlja svim framašima i asistentima dobrodošlicu je izrazio gvardijan mostarskog samostana fra Iko Skoko. Svojim pjevanjem su udruženo animirali framaši iz Međugorja, Širokog Brijega i Humca pod vodstvom Luke Rupčića i fra Branimira Novokmeta. Na koncu slavlja, s pozdravima i informacijama,  prisutnim se obratio i fra Slaven Brekalo. Nakon mise, framaši su se okrijepili u kripti crkve, uz zakusku koju su pripremili mostarski framaši.

Festivalski dio Framafesta započeo je u 16 sati u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača. Kroz cijeli festival su nas vodili Sanja Pehar i Dragan Soldo. Na početku je sve prisutne pozdravio provincijal fra Miljenko Šteko, te nacionalna predsjednica Frame Bosne i Hercegovine Ivana Baban. Prema Pravilniku na ovogodišnjem Framafestu sudjelovalo je 20 bratstava, od 27 skladbi prijavljenih na natječaj. Frame koje su nastupale iz sljedećih su mjesnih bratstava: Frama Brestovsko, Frama Bugojno, Frama Čitluk, Frama Fojnica, Frame grada Zagreba, Frama Humac, Frama Jajce, Frama Kočerin, Frama Kiseljak, Frama Međugorje, Frama Osova, Frama Mostar, Frama Podmilačje, Frama Posušje, Frama Rama, Frama Široki Brijeg, Frama Rumboci, Frama Tomislavgrad, Frama Sarajevo te Frama Vitez. Svako bratstvo kao uspomenu na XVI. Framafest je dobilo zahvalnicu te pokale koje je izradila Kristina Ćavar. Pravo zajedništvo i framaštvo se osjetilo u prepunoj dvorani gdje je izvođače osim njihovih bratstava bodrilo još 17 frama koje na festivalu nisu sudjelovale sa svojom skladbom. Sveukupno je na Framafestu sudjelovalo 1100 framaša iz 37 mjesnih bratstava.

Nakon svih skladbi, framaši su se zabavljali i uživali u izvedbama fra Marina Karačića, dok je tročlani žiri, fra Tihomir Bazina, Robert Pehar i Marija Čolak, odlučivao o pobjednicima. Nagrade su dodjeljivane u tri kategorije: najbolji scenski nastup, najbolji tekst i cjelokupni pobjednik.

Nagradu za najbolji scenski nastup odnijela je Frama Široki Brijeg, nagrada za najbolji tekst dodijeljena je Frami ‘domaćinu’, Frami Mostar, a nagradu cjelokupnog pobjednika osvojila je Frama Humac s pjesmom “Ti vjeran ostaješ” koju je izvela Viktorija Dževlan. Tekst i glazbu za pjesmu napisao je fra Marin Karačić, a aranžman je uradio Luka Rupčić i Josip Bošnjak.

Fotografije s Framafesta

Josipa Matić, područna tajnica