Franjevački samostan i Župni ured sv. Ante Padovanskoga Humac


UREDOVANJE
Svaki radni dan od 8-12 i 16-18
Nedjeljom iza misa


KRŠTENJE
Prijava u uredovno vrijeme
Krštenja su u crkvi na Humcu svake nedjelje u 11 sati.
Prigodom  najave  krštenja  donesite  kopiju rodnog lista djeteta u Župni ured. 


VJENČANJE
Obvezatan je tečaj priprave za brak. Prijava u župnom uredu mjesec dana prije vjenčanja


BOLESNICI
Bolesnicima na vrijeme omogućite posjet svećenika

 

SPROVODI
Molimo vas da sprovod vašeg pokojnika najprije dogovorite sa Župnim uredom i smrtovnicu dostavite u Župni ured.

Proslava sv. Nikole Tavelića u Radišićima

tavelic radisiciU nedjelju 17. studenoga je u crkvi sv. Nikole Tavelića u Radišićima proslavljen blagdan svetog Nikole Tavelića. Svečano misno slavlje predvodio je bivši humački gvardijan fra Dane Karačić, a pjevao je dječji crkveni zbor "Sv. Nikola Tavelić" pod vodstvom sestre Marcele. Fra Dane se u svojoj propovijedi osvrnuo na život ovog sveca te pozvao sve prisutne na molitvu i predanost Bogu, jer, kako reče, "puno je teže živjeti Božji put jer tada nam dolaze razna iskušenja koja ćemo, uz Božju pomoć i svoj križ uspješno prevladati". Fra Dane je na kraju misnog slavlja poručio svim okupljenim vjernicima da blagoslov i dio od mise ponesu svim Radišićanima koji su ostali kod svojih domova te da i danas zna svaku kuću bez obzira što tu nije bio 25 godina, te udijelio svečani blagoslov.
Fra Velimir Mandić se u ime Radišićana zahvalio fra Dani, fra Ivanu Borasu, sestri Marceli i svima koji su pripomogli da se ova proslava ovako lijepo proslavi te se obratio prisutnima s prijedlozima i sjećanjem na pokojeg fra Vladimira Kozinu. U obraćanju vjernicima poručio je da se ne smije stati na onome što je radio pokojni fra Vladimir, te je rekao da će se u iduću nedjelju (24. studenoga) izabrati crkveno vijeće od ljudi koji žive strogo po crkvenim pravilima i da se treba osnovati udruga koja će raditi za oba groblja u Radišićima. Primijetio je kako fali kip sv. Nikole Tavelića te rekao da se počne razmišljati i o nabavci jednog takvog.
Ne mogu a ne spomenuti i poziv na kojeg je pozvao fra Velimir, da se iziđe na referendum 1. prosinca. i da se zaokruži ZA, jer od kad je Boga i crkve, brak je između muškarca i žene a sve ostalo je nešto drugo.
Nakon duhovne okrjepe ispred crkve organiziran je domjenak za sve prisutne te ganga uz Ćiru i HKUD "Radišići".

Radisici.ba